Biomekanisk Kranio Sakral Terapi (KST)

Hvorfor hedder det Kranio Sakral Terapi?

Behandlingsformen har sit navn efter det ”kranio-sakrale system”.

”Kranio” refererer til kraniets knogler, ansigtet, membranerne (hjernehinderne) – som holder hjernen på plads og cerebrospinalvæsken – som cirkulerer omkring hjernen og rygmarven.

”Sakral” refererer til korsbenet samt halebenet. Imellem kraniet og korsbenet har vi rygsøjlen med rygmarven.

”Terapi” er behandling.

 Kranio Sakral Terapi har til hensigt at løsne spændinger omkring kroppens led samt på samme vis at sørge for bevægelse i kraniets knogler ved at løsne spændinger omkring kraniets suturer. Klemte kranienerver og sakralnerver får derved plads. Membranerne afspændes med det formål at optimere væskecirkulationen, så hjernen får næring og ny energi. Spændinger i det kranio-sakrale system kan hindre flowet af væske som sten i en å. Det har derfor stor betydning at få frigjort spændingerne for at få det godt både fysisk og psykisk.

Kranio Sakral Terapi er en af få behandlingsformer som arbejder med alle musklerne i dit ansigt, din kæbemuskulatur, din tunge – og musklerne i relation til tungen, musklerne omkring dit kranie, dine ører, dine øjenmuskler mm. Dette er bl.a. derfor, at behandlingsformen er ekstra god til hoved, nakke, kæbeproblemer og traumer i denne forbindelse. Jeg har erfaring i at behandle piskesmæld, hjernerystelse, brud på ansigts- og kæbeknogler efter ulykker, fald og slag. At kombinere dette med Biodynamisk behandling hvor dit nervesystem falder helt til ro, er en rigtig god kombination. Jeg er veluddannet i begge behandlingsformer og sørger for at videreuddanne mig, så jeg hele tiden bliver dygtigere til at hjælpe dig.

Behandlingen har gavnlig effekt på organerne og på nerve-, hormon-, og immunsystemet. Det vil sige, at behandlingen har effekt på hele kroppen, hvilket er det jeg forstår ved helhedsbehandling også kaldet holistisk behandling.

Her kan du se en kort film omkring kraniets opbygning og omtalte suturer:

YouTube video

Hvem kan have gavn af behandlingen?

Kranio Sakral Terapi er en meget nænsom behandlingsform helt uden ”knæk og bræk”. Af samme grund må Kranio Sakal Terapi anvendes til alle.

Min erfaring er, at klienter der har været udsat for chok og psykiske/fysiske traumer, stress, angst og depression, har god effekt af et behandlingsforløb hvor Kranio Sakral Terapi og Biodynamic Kranio Sakral Terapi komplementerer hinanden. Det samme gælder i forhold til behandling af klienter med kroniske smerter og klienter som er særligt sensitive. Er dette gældende for dig, vil jeg anbefale dig at læse om Biodynamisk Kranio Sakral Terapi.

Kranio Sakral Terapi har vist at have særlig positiv effekt på lidelser som:

  • Angst
  • Bækken og lændeproblemer
  • Fordøjelsesproblemer
  • Hormonelle ubalancer
  • Hovedpine og migræne
  • Koncentrations- og indlæringsvanskeligheder
  • Kæbespændinger (TMJD) Herunder også smertelindring ved tandregulering
  • Muskelspændinger
  • Piskesmæld
  • Skulder- og nakkesmerter
  • Stress
  • Søvnbesvær
  • Stramt tungebånd
  • Svimmelhed
  • Tinnitus
  • Vejrtrækningsproblemer

Er der bivirkninger?

Din krop arbejder videre efter behandlingen. Mange klienter oplever, at de er mere trætte i de første dage efter behandlingen. Nogle har forbigående ømhed i musklerne det første døgn. Ømhed og træthed kan forklares ved, at ophobede affaldsstoffer i musklerne sættes i bevægelse og udrenses. Det er meget vigtigt at få drukket vand nok og desuden respektere kroppens behov for hvile. Det er aldrig en god idé at planlægge træning eller hård fysisk aktivitet til samme dag som man skal have behandling! At lytte til kroppens signaler og respektere dem er en forudsætning for, at behandlingen får lov at virke.

Baby og børnebehandling

Baby – og børnebehandling foregår nænsomt og med stor indføling. Kranio Sakral Terapi for baby og børn bygger på teknikker, som er specielt designede til behandling af det bløde kranie, til arbejdet med spændinger og til at dæmpe uro og stress. Man skal være certificeret i baby-børneteknikker for at kunne behandle denne aldersgruppe med viden om baby/børne anatomi, fysiologi og sensitive nervesystem.

Dit barn kan have større eller mindre traumer efter fødslen. Nogle nyfødte har spændinger og der af følgende uro i kroppen, som kan vise sig ved, at de har svært ved at sutte ved brystet eller på sutteflasken. De kan have søvnproblemer, kolik eller hovedpine. 

Samme traumer kan hos de større børn vise sig ved trivselsproblemer, taleproblemer, spændingshovedpine, mavepine, koncentrations- og indlæringsvanskeligheder, ørepine, inkontinens, stress mm.

Læs mere på Babyuniverset og Børneuniverset