Babyboom og Kranio Sakral Terapi hos KST-Cordialis

”Ellen blev en endnu gladere og mobil pige efter sine besøg hos Marie Louise”. Sådan siger Sofie Øllgaard Jakobsen, som er mor til lille Ellen, efter et behandlingsforløb med kranio sakral terapi på klinikken, KST-Cordialis på Parkvej i Holstebro.

Her fortæller Sofie om Ellens behandling.

Ellen var lige knap 3 måneder, da jeg lagde mærke til, at hun havde en favoritside og havde svært ved at se til højre, når hun lå på maven. Hendes hoved var også begyndt at blive fladt.
Min mor kender Marie Louise, da hun tidligere har arbejdet sammen med hendes mand, og anbefalede mig derigennem at kontakte Marie Louise. Som sagt så gjort. Mandagen efter klokken 8, havde Ellen en tid.

Det har været så rart at komme hos Marie Louise. Hun er en stille og rolig og meget smilende kvinde. Det var tydeligt at mærke på Ellen, at hun var tryg og nød Marie Louises forsigtige berøringer, netop dér, hvor der var noget der drillede.

Som første besøg skred frem, fandt Marie Louise flere steder, hvor Ellen var spændt og trak sig sammen – især maven fangede Marie Louises opmærksomhed. Maven var rund som en bold og hun var spændt i sit mellemgulv. Allerede under behandlingen ændrede dette sig. Jeg fik vist nogle bevægelser og teknikker jeg kunne bruge derhjemme imellem behandlingerne fremadrettet. De var nemme, og Marie Louises anvisninger var nemme at forstå.

Jeg tror på, at Marie Louise har hjulpet Ellen med mange flere problemer, end jeg lige var klar over, der var. Jeg troede, at små børn skulle øffe lidt, når det kommer til maven, men Ellens mave blev meget mere symmetrisk, og Ellen kom nemmere af med luft efter første behandling.

Allerede efter første besøg, var Ellen meget mere glad for at ligge på maven, og blev hurtigt mere bevægelig ved hoved drejning til begge sider.

De næste par behandlinger var lige så gode som den første. Det var rart at Marie Louise var nede på jorden hver gang, og at tonelejet var stille og roligt. Det foregik på Ellens præmisser. Var hun ked af det, var der plads til, at jeg kunne tage hende op.

Jeg synes, det har været fantastisk med Marie Louise. Det har også været dejligt, at Marie Louise ikke er bleg for at fortælle, hvad hun gør og hvorfor. Det får mig til at føle mig som en stor del af Ellens behandling, og det gør også, at det ikke virker så klinisk.

Jeg har allerede anbefalet flere kranio sakral terapi til deres små, og vil til hver en tid anbefale Marie Louise.

Behandlerens hjørne

Jeg har i sandhed mærket et babyboom i klinikken her i 2016, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Hvor bringer det meget glæde at kunne hjælpe et lille menneske fri af spændinger og smerter og gentagne gange opleve, at vores krop er magisk og intelligent – og alting hænger sammen. Det samme gælder i øvrigt for behandling af større børn og voksne.

Jeg prioriterer, at behandlingerne skal foregå i en tryg, rolig og tillidsfuld atmosfære, hvor der er tid og rum for, at behandlingen ikke ”påduttes” et nyt lille liv – men udføres i barnets tempo. Her er ingen knæk og bræk i mine behandlinger.

Kroppen hjælpes fri af spændinger ved små præcise teknikker og bindevævsmassage, som er specielt sammensat til babyer og børn og som tager højde for babyers og børns anatomiske, fysiologiske og psykiske udvikling. Alt andet giver ikke mening i min verden.

Jeg prioriterer, at ingen baby skal græde under mine behandlinger eller gå grædende herfra. Om behandlingen foregår på min briks, i mors eller fars arme eller på mors eller fars bryst, afhænger af den enkelte baby. Vigtigst for mig er, at både forældre og barn oplever, at det er trygt at komme her, at der ikke gives flere behandlinger end nødvendigt og at behandlingen er virkningsfuld.

Jeg møder ofte nogle opfattelser af babybehandling i klinikken eksempelvis

  • Babys kranie skal rettes for skævhed af kosmetiske årsager.
  • Der kan ikke gøres mere i forhold til et skævt kranie, når baby er fyldt 6 måneder.
  • Jeg har brugt så mange penge på behandling andre steder. Hvor mange behandlinger skal der til hos dig?

Først – lad os lige slå den helt fast! Jeg behandler ikke et skævt kranie eller et fladt baghoved af kosmetiske årsager! Jeg gør det, for at hjælpe baby fri af spændinger i nakke, ryg, hofte, skuldre, brystkasse, omkring kraniet mv., der har forårsaget det skæve kranie. Så snart spændingerne er løsnet, vil skævheden aftage betydeligt eller helt forsvinde ved at baby bruger sin krop, som den er designet til. Amerikanske studier har undersøgt sammenhængen imellem et fladt baghoved og generelle indlæringsvanskeligheder og koncentrationsvanskeligheder. Det finder jeg meget mere interessant at arbejde med end kosmetiske årsager. Vi er alle en smule skæve i kraniet. Ingen er perfekte, men der hvor skævheden giver problemer, skal vi gribe ind, når vi kan.

Spændinger i kroppen er andet og mere end ”bare” spændinger. Spændinger giver også ballade nervemæssigt – eks. ved at stresse kroppens system, så barnet har svært ved at finde ro. Fordøjelsen påvirkes. Vejrtrækning påvirkes, søvnen påvirkes, babys overskud påvirkes osv.. Der er mange årsager til, at jeg gerne vil på banen så tidligt som muligt som behandler. Det vil jeg fortælle dig meget mere om undervejs, og jeg vil også ”klæde dig godt på”, så du selv kan hjælpe din baby imellem behandlingerne med enkle og præcise teknikker og øvelser/legeaktiviteter, der sætter skub i den motoriske udvikling hos din baby.

Jeg har gode erfaringer med at behandle et skævt babykranie op til 1 års alderen. Der efter bliver det sværere, men spændinger der giver en fejlstilling i led og holdning er altid vigtige at få behandlet uanset alder i øvrigt.

Hvor mange behandlinger skal der til? Når den bringes på banen hos mig er det, når mødre har oplevet, at de har gået længe hos andre behandlere uden effekt.

Hos mig er det sådan, at vi skal kunne se hinanden i øjnene efter 3 behandlinger og sige, at det går den rigtige vej. Ingen skal bruge penge på behandlinger uden effekt! Når jeg er RAB-godkendt, dvs. godkendt af en brancheforening som er godkendt af Sundhedsstyrelsen til at godkende mig på baggrund af uddannelse og eksamen, sætter jeg en stor ære i, at jeg ikke behandler klienter efter de første 3 behandlinger, hvis klienten – eller i dette tilfælde – forældrene ikke kan mærke tydelig fremgang. Jeg finder det direkte uansvarligt at gøre andet. Jeg er en del af et stort behandlerfællesskab. Kan jeg ikke hjælpe dig, kan jeg altid henvise dig til en anden, der kan.

Hovedparten af de babyer, der bliver behandlet hos mig, har fået 3 behandlinger, hvor der har været fremskridt allerede efter første eller anden behandling. Efter 3 behandlinger har jeg et tilbud om, at der bestilles en tid efter 4- 5 uger til et tjek. Tiden kan selvfølgelig afmeldes, hvis der ikke er behov. Min erfaring er, at de fleste kommer her til det lille ekstra tjek og er glade for det. Når man går til behandling hos mig med sin baby, er man altid velkommen til at sende en sms eller ringe undervejs. Jeg skriver altid selv til forældrene 3 dage efter første behandling for at høre, hvordan det går. Det er valgfrit at svare, men de fleste benytter sig af det. Det hører med i behandlingerne hos mig, at jeg engagerer mig i mine klienter –små som store. Jeg er aldrig længere væk end en sms eller et telefonopkald.


Tilbud til mødregrupper

Jeg kommer gerne på besøg i mødregruppen. Her kan I får mere at vide om babybehandling og hvad det kan hjælpe på. Der er mulighed for at benytte sig af et gratis babytjek. En eventuel behandling finder altid sted på klinikken, hvor der er ro og fokus på dit barn og dig.

KST-CORDIALIS v. Marie Louise Bitsch

Eksamineret og RAB-godkendt kranio sakral terapeut

Parkvej 168 7500 Holstebro

Mobil 61 67 34 38 / kd.kooltuoobfsctd@silaidroc-tsk