Voksenbehandling

Liggende kvinde der behandles på hovedet

Essensen i en behandling er at hjælpe dit nervesystem i balance, så din krop kan restituere og genopbygge sig selv med de ressourcer den har nu og her. Behandlingen indebærer en indledende samtale og en forventningsafklaring. Gamle brud, slag og faldskader har betydning – ligeledes operationer og arvæv.

I samtalen kommer vi også ind på din indstilling til dine smerter, din diagnose eller din situation. Din indstilling har stor betydning for, hvor god effekt du har af behandling.

Efter den indledende samtale følger en undersøgelse af din bevægelighed, din balance og spændinger. Hvor efter den egentlige behandling finder sted.

Alt i alt varer en behandling cirka en time, hvor du ligger afslappet på en briks. Som oftest vil du være fuldt påklædt. Det afhænger lidt af din problematik og hvilken behandlingsform, jeg bruger netop i dit tilfælde. Du kan læse mere om de behandlingsformer, jeg er uddannet i og hvilke problematikker, de hver især er særligt gode til at løse.

Jo mere din krop er spændt, desto mindre blod kommer der rundt med ilt og næring til dine muskler og organer – desto mere klemmes nervebanerne, så du får smerter. Ubehandlet vil en smertecirkel tage form.

Louise behandler liggende patient

Spændinger og stress i muskler og bindevæv kan komme af chok og traumer, skævheder, forkert brug af kroppen eller af ”uskyldige” skader som kan starte en kædereaktion i din krop. Er der tale om kroniske smerter ledsages disse ofte af tanker, som belaster dig yderligere. ”Det må jeg lære at leve med”. ”Jeg bliver nok aldrig rask” eller angstfyldte sætninger/forestillinger, som hindrer dig i at gøre det, du gerne vil.

Hænder der behandler ryg

Når du har smerter, vil kroppen naturligt kompensere for dette ved at finde veje til at arbejde udenom skaden eller det smertende område. Dette resulterer i ubalance og muskler på overarbejde.

Fodbehandling

Under behandlingen trækker jeg på mine uddannelser indenfor kranio sakral terapi, Biodynamic kranio sakral terapi (Biodynamisk KST), og bindevævsmassage – men jeg trækker også på min viden og erfaring med at arbejde med meridianbaner og akupunkturpunkter.

Samtalesession

Undervejs i behandlingsforløbet vejleder dig i, hvad du selv kan gøre for at hjælpe din krop til at fortsætte de gode processer, der er sat i gang ved behandlingen. Det er ofte simple teknikker, jeg instruerer dig i. Det kan være smertelindrende teknikker til at forebygge eller lindre migræneanfald. Det kan være effektive teknikker til behandling af  kæbespændinger, spændingshovedpine, skulder- og nakkespændinger, dårlig vejrtrækning og søvn mv.. Det kan være strategier til at håndtere angst, stress, sorg – både kropsligt og tankemæssigt mv.