Når nakken er spændt og kraniet ændrer form

Når nakken er spændt og kraniet ændrer form, så kan Kranio Sakral Terapi (KST) hjælpe

Dette har Ninna Skovby, mor til Bine på 6 måneder, erfaret.

Ninna fortæller her om Bines besøg hos Marie Louise på klinikken KST-Cordialis på Parkvej i Holstebro.

Min datter Bine har siden hun var 2 måneder gammel, haft et skævt baghoved. Derfor opsøgte jeg en kiropraktor, da Bine var helt lille, som bl.a. gav os nogle øvelser. Dette havde dog ikke den store effekt på Bines Hovedform.
Bine har siden hun var helt lille haft en spænding i den ene side af nakken. Dette udmærkedes ved, at hendes hoved blev trukket til den ene side som blev hendes favorit side. Det var nærmest som om, der sad ene elastik, som gjorde at hovedet drejede til samme side.

Da Bine var omkring 4 måneder gammel, begyndte jeg at kunne se, at skævheden fra baghovedet nu havde påvirket hele kraniets form. Hendes pande og kæbe var fremskudt. Jeg blev i min mødregruppe anbefalet at prøve Kranio Sakral Terapi (KST). Jeg havde aldrig hørt om det før, men jeg besluttede mig for at prøve. Tænk nu, hvis det hjalp. Eller tænk hvis Bines hoved forblev skævt og jeg intet havde gjort. Det kunne jeg ikke overskue. Så derfor tog jeg kontakt til Marie Louise Bitsch.

Marie Louise er eksamineret og RAB-godkendt baby – og børnebehandler indenfor Kranio Sakral Terapi og Biodynamic KST med mange års erfaring i arbejdet med børn og forældre. Hun ejer klinikken KST-Cordialis på Parkvej i Holstebro.

Behandlingernes forløb og ændringerne hos Bine.

Bine er blevet behandlet med blid afspænding, fortæller Ninna. Dette er blevet gjort, mens Bine har ligget og leget eller har fået flaske. Det har været vigtigt at sørge for, at Bine følte sig tilpas, og Marie Louise har under alle behandlinger været utrolig rolig, hvilket har gjort behandlingen af Bine meget nemmere. Der har til alle behandlinger været god tid, og det er altid foregået på Bines præmisser.

Jeg kunne allerede mærke en bedring hos Bine efter første behandling. Hun kunne nu uden problemer dreje hovedet til “problem” siden. Desuden begyndte det at variere, hvordan Bines hoved var drejet under søvn. Efter anden behandling begyndte jeg at se skævheden i hovedet aftage.

Før Kranio Sakral Terapi behandling, havde Bine en tendens til at trække kroppen sammen i den ene side, som i en “banan-facon”. Dette er væsentligt bedre efter behandlingerne.

Ud over de synlige resultater har Bine opnået større styrke i nakken. Hun er blevet mere tålmodig, når hun ligger selv på maven. Hun sover også oftere mere sammenhængende om natten. Om det alt sammen hænger sammen, skal jeg ikke her vurdere. Jeg ved bare, hvad jeg kan se og mærke på min datter.

Jeg har ikke et øjeblik fortrudt, at jeg besluttede mig for at prøve Kranio Sakral Terapi.

Behandlerens hjørne.

Hvorfor er det så vigtigt at gøre noget ved et begyndende skævt kranie – også tit omtalt som “et fladt baghoved“?

40016_kranium-skaevt1270x1093

Kranieknoglerne er designede til at kunne klare trykket ned igennem fødselskanalen, for derefter at indtage deres normale form, placering og bevægelse. Det kan i nogle tilfælde ske som følge af fødslen, at DURA, som er en stærk membran, der bl.a. har til opgave at beskytte hjernen under fødslen, får en varig spænding – som normalt ville have sluppet ved fødslen. Denne spænding i DURA kan medføre adfærdsproblemer og indlæringsvanskeligheder senere i livet. Samtidig påvirker spændingen nervers kontrol af øjnene, bihulerne, sutterefleksen, synkning og fordøjelsen. Slutteligt har spændingen i DURA også indflydelse på kroppens funktion og motoriske udvikling.

Behandlingen af børn med skæve kranier eller flade baghoveder, vil have fokus på at løsne spændingen i DURA og i kraniet i øvrigt. Dette foregår meget nænsomt og uden smerter.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at babyer sover på ryggen med hovedet skiftevis til højre og venstre for at undgå udvikling af skæve eller flade baghoveder. Desuden anbefales det, at babyer ligger meget på maven i de vågne timer. Det er der en rigtig god grund til!

Det centrale nervesystem påvirkes negativt af et fladt eller skævt kranie. Blodcirkulationen og næringstilførsel til hjernen fungerer kun optimalt, hvis der er fri bevægelighed i nakken og at kranieknoglerne er i indbyrdes balance.

Et nervesystem under pres fungerer ikke som det skal – hverken hos voksne eller hos børn. Det påvirker barnet negativt i forhold til indlærings- og koncentrationsvanskeligheder, søvnproblemer og problemer i forhold til social samspil med andre. Desværre er der mange børn, der ligger meget på ryggen eller sidder meget i “bærbare” autostole og/eller i skråstole.

Din babys kranie er så blødt, at det flade eller skæve kranie hurtigt udvikles. Jo tidligere det behandles, jo større er chancen for at det kan rettes op ved fælles hjælp.

Du kan læse meget mere om Kranio Sakral Terapi og Biodynamisk Kranio Sakral Terapi på klinikkens hjemmeside

www.kst-cordialis.dk. Du kan også ringe til mig på tlf. 61 67 34 38 på hverdage.

Kombination af KST og Børnesundhedsvejledning er en gave til dig og dit barn. Hos mig får du begge dele under behandlingen - med mindre der er dybere problematikker eks. fødevarereaktioner
Læs mere om børnesundhedsvejledning