Børnesundhedsvejledning

Dit barn fortjener det aller bedste!

KST og Børnesundhedsvejledning går hånd i hånd, når du vælger mig som behandler. Kombinationen giver rigtig god mening, så vi ikke “kun” symptombehandler men kommer i dybden og behandler indefra. Jeg brænder for at gøre en forskel for børn og kommende generationer af børn.

Det er en jungle at finde vej i, hvad der er det bedste til dit barn eller til dig selv, når du gerne vil være gravid eller venter barn. Hvad er anbefalet af Sundhedsstyrelsen? Hvad siger din læge, din jordemoder, hvad står der på nettet på et væld af netsider og Facebookgrupper? Svigermor? Veninden? Søster? Pædagogen eller læreren?

“Spiser mit barn det rigtige? Hvad er det for noget med de tarmbakterier, man hører om? Hvordan ved jeg, hvilke d-dråber jeg skal vælge – og hvad med vitaminpillerne? Mit barn er hele tiden syg -er der noget, jeg kan gøre for at styrke mit barns immunforsvar? Mit barn har forstoppelse og er på Movicol. Kan jeg gøre noget, der kan hjælpe, så vi måske kan trappe ud af Movicol? Hvilken modermælkserstatning er bedst og må man bare skifte fra det ene mærke til det andet med det samme? Mit barn har eksem. Hvad kan jeg gøre? Jeg ved ikke, om mit barn sover nok? og hvad stiller jeg op med “night-terror? Mit barn har ændret adfærd, efter hun er startet på astma-medicin. Er det helt normalt og hvad kan jeg gøre for at hjælpe?”

Som Børnesundhedsvejleder er jeg uddannet i at vejlede i:

 • Grundlæggende anatomi og fysiologi hos børn
 • Præmaturitet – En skæv start på livet
 • Amning og MME-typer til hvilke babyer ud fra den enkelte babys sundhedstilstand
 • Overgangskost
 • Ernæring til børn
 • Vitaminer og mineraler – tilskud til baby og børn, fertilitetsforløb og graviditet
 • Fedtstoffer
 • Tarmbakterier, Probiotika og Præbiotika
 • Kolik, forstoppelse, luft, diarre,
 • Smertebehandling
 • Refluks
 • Allergier og eksem
 • Fødevarereaktioner
 • Børns søvn, søvnvaner, night-terror
 • Uro, koncentration-og indlæring
 • ADHD og Autisme
 • Almindelige børnesygdomme og deres behandlinger
 • Øreproblemer
 • Homøopati og Bachs blomsterdråber

56 siders stor eksamensopgave om sammenhænge imellem tarmbakterier, astma og mælkeallergi. En fantastisk opgave, som jeg fik tid og lov at nørde i, hvorefter den skulle forsvares. SÅ spændende!

Når du bestiller KST-forløb til dit barn, er Børnesundhedsvejledning en del af behandlingen – som en gave til dit barn. Hvis problematikkerne kræver dybdegående gennemgang af kost, kosttilskud, fedtstoffer ifht eksempelvis allergier og fødevare-reaktioner eller ADHD, opmærksomhedsforstyrrelser mv., så laver vi et egentligt forløb med Børnesundhedsvejledning.

Børnesundhedsvejledning til større problematikker

Igennem et sådant forløb hjælper jeg dig med vejledning, så du kan gøre noget godt for dit barns sundhed, immunforsvar, fordøjelse, søvn, stress og uro, glæde og overskud igennem bla kost, næringsstoffer, tarmbakterier, kosttilskud og evt. homøopati eller Bachs blomsterdråber. Vejledningen er individuel tilpasset dit barn og din familie.

Rent praktisk foregår det ved, at du får tilsendt et spørgeskema, som du kan sidde i ro og udfylde hjemme og sende til mig. Vi aftaler derpå video-opkald, hvor vi sammen gennemgår det tilsendte og jeg vejleder ud fra dette. Det er altid en rigtig god idé, hvis I er et forældrepar, at I deltager sammen. Mødetid tilrettelægger vi, så det passer.

Det er vigtigt, at du ikke tænker, at jeg kommer udefra og påpeger alle “fejl og mangler” med en løftet skolefrøken-pegefinger! Jeg tilbyder min viden, vejledning og støtte undervejs – og min erfaring er, at små justeringer kan gøre en kæmpe forskel.

Du får ikke en færdig kostplan eller måltidsplan, som du skal holde dig til! Det er ikke en diæt eller en kur! – men du får mine anbefalinger, som er sammensat ud fra dit barns problematikker. Der ud over får du anbefalinger af kosttilskud, dosering og hvor det kan købes. Der findes et utal af udgaver af de forskellige vitaminer, mineraler, multivitaminer, probiotika/mælkesyrebakterier, men alt er ikke lige godt. Eks. kan der på et vitamintilskud stå, at eks. zink er svært optagelig. Så nytter det ikke meget. At være uddannet Børnesundhedsvejleder er at vide, hvad der er bedst og til hvilke børn ud fra symptomer og sygdomme – eks astma, eksemer, fødevarereaktioner mv.. Samtidig trækker jeg gerne på mit netværk af dygtige jordemødre, ammevejledere og sansemotorisk træner. Ligesom jeg har et stort bagland landsdækkende af Børnesundhedsvejledere samt sparring med sundhedsplejerske, Anette Straadt.

Jeg er ikke læge og kan aldrig stå i stedet for et lægebesøg! Jeg støtter det, din læge måtte sætte i gang og supplerer med Børnesundhedsvejledning for at vi sammen får hjulpet dit barn indefra. Det er også vigtigt, at du har kontakt med din sundhedsplejerske, da jeg ikke er sundhedsplejerske! Her i huset er kommet mange dygtige sundhedsplejersker igennem de år, hvor jeg selv har haft børn. En dygtig og støttende sundhedsplejerske er guld værd! Min uddannelse er specialuddannelse i krop, sundhed, ernæring og kosttilskud/ naturlægemidler.

Jeg kommer ikke på fysisk hjemmebesøg men du kan have følgeskab med mig, så meget og så længe du har brug for det.

Børnesundhedsvejledning starter allerede, når du gerne vil være gravid – og når du er gravid. Det er vigtigt at give dig selv og din baby den bedste næring og de bedste betingelser for at vokse. Også her, er der individuel vejledning ud fra din egen sundhedstilstand, allergier i din bagage mv.. Du og dit barn fortjener det bedste!