KST og Graviditet

KST under graviditeten er beroligende og favnende og knytter dig til din baby

Biodynamisk KST er for dig, der har brug for at finde ro fra en travl hverdag, fra graviditetsgener, fra tanker og måske bekymringer, fra spændinger i kroppen, uro og stress.

Behandlingerne stiller ikke krav til dig. Jeg vil gerne videregive gaven i at mærke dig selv og din lille voksende baby under dine hænder, og hvor stor betydning det har for jer begge, at du kan slippe alt andet og tage denne oplevelse med dig videre – helt til din fødsel, hvor du vil kunne genbesøge dette sted, indeni dig selv, hvorfra din styrke er. Din livsgejst og den kraft, du bruger, når du går i fødsel. Du kan sammenligne det lidt med mindfulness og meditation. Samtidig med at din krop og dit sind falder til ro, når kroppen slipper spændinger, tanker og bekymringer.

Kroppen husker – om traumebehandling

Når du er gravid, er der tit mange følelser i spil. Nogle af de gravide, som jeg hjælper i klinikken, har haft tidligere voldsomme fødsler eller oplevet at miste deres barn under eller efter graviditeten. Nogle af de gravide, der går i forløb hos mig, tænker meget over deres egen barndom og opvækst. Hvordan var mor? Hvordan bliver jeg? Hvordan bliver den mand, jeg har givet mit hjerte, som far? Nogle kommer fra meget utrygge barndomshjem. Der er heldigvis mange bekymringer, som aldrig går i opfyldelse! – men det er ikke forkert eller unaturligt, at du gør dig mange tanker. Nogle har stor drømmeaktivitet. Det er også helt naturligt, selvom drømme til tider kan være rene mareridt.

Traume oplevet under graviditeten ved eks. fald, ulykker, psykisk overvældende hændelser som eks. dødsfald i din nærmeste familie, kan påvirke dig, så dit nervesystem er i “kamp-flugt”. Her er Biodynamisk KST også en rigtig god måde at hjælpe din krop og dit sind til ro igen. Du skal have al den sundhedsfaglige hjælp, du har brug for samtidig, og jeg følger altid lægens rådgivning.

KST efter fødslen er dejligt for en krop, der har båret og gennemgået en fødsel.

I tiden efter fødslen kan du have mange spændinger i kroppen. Dine muskler og dit bindevæv har været meget belastet under din graviditet og har gjort dit bækken ustabilt. Den dybdeafspændende virkning af behandlingen hjælper din krop med at vende tilbage til en ikke-gravid tilstand. Der vil være særligt fokus på at stabilisere dit bækken igennem behandlingerne.

Kejsersnit fødsel kan være planlagt eller ikke-planlagt. Under behandlingen vil der være fokus på at få bearbejdet de fysiske og følelsesmæssige konsekvenser, kejsersnittet har haft. Området omkring arvævet kan behandles meget blidt og nænsomt, så du ikke får varige spændinger i vævet i og omkring arret. Tråde/klips skal være fjernet, inden egentlig arvævsbehandling med bindevævsmassage, kan anbefales, men de spændinger som arret forårsager i lænden, lysken, nakken mv. kan med fordel behandles allerede få dage efter dit kejsersnit.

Din nyfødte baby er meget velkommen til at være med under behandlingen.

Mor – barn kontakten har du mulighed for at få på en helt unik måde, ved at lade din nyfødte baby ligge hud mod hud på dig under behandlingen. At lade baby høre dit hjerteslag under behandlingen, vil have en beroligende og tryg effekt på jer begge. Ved en Biodynamisk Kranio Sakral Terapi behandling, vil jeg således kunne behandle jer begge samtidigt.

Vi genskaber den trygge fostertilværelse til stor gavn for alle nyfødte. Særligt for præmature babyer, for babyer der har haft en hård start på livet – og for dig som mor i denne særlige situation, er det en dejlig behandlingssituation.

Under behandlingsforløb hos mig, er du i et trygt og fortroligt rum. Jeg har tavshedspligt. Jeg opfordrer altid kvinder, med dybe problematikker at få talt med lægen, jordemoderen, psykolog/psykoterapeut eller andre, der skal være en del af netværket. Jeg er ikke nogen af ovenstående, men går gerne ved siden af og “bærer med” så længe, du har brug for det. Jeg kan blot ikke stå i stedet for de nævnte, når du har brug for det. Parallelt forløb er derimod en rigtig god idé. DU fortjener al den omsorg og tryghed, der kan fylde dit sind og din krop, så du har det godt – både under din graviditet og efter.

Når du har det godt, har din baby det godt under dit hjerte.