KST-Cordialis hjalp ung kvinde med svære rygsmerter

Marie Louise Bitsch ejer og driver KST-Cordialis, som er en nystartet klinik for Kranio-Sakral Terapi(KST) og Biodynamic KST på Parkvej i Holstebro. Traditionelt set er Kranio-Sakral Terapi kendt for at være en nænsom og effektiv behandlingsform med fokus på centralnervesystemet og afbalancering af dette. I Holstebro og omegn er der en del kranio-sakral terapeuter, men Marie Louise Bitsch adskiller sig, idet hun har videreuddannet sig til Biodynamic Kranio-Sakral Terapeut med speciale i smertelindring, smertehåndtering og behandling af chok/traumer samt behandling af stress, angst og depression.

Og hvad kan Biodynamic Kranio-Sakral Terapi så gøre? Det ved 16 årige Kamilla Møller Rasmussen fra Holstebro noget om. For 2 år siden fik Kamilla en rygskade efter et fald i forbindelse med springgymnastik på sin efterskole. Kamilla var kortvarigt bevidstløs og blev kørt til sygehuset med traumekald. Her fik hun at vide, at hun havde været heldig, at hun ikke havde brækket nakken. Hendes hypermobilitet var den væsentligste årsag til, at det ikke gik værre, men hverdagen har siden været forbundet med store smerter.

– Før jeg kom i behandling hos Marie Louise på KST-Cordialis, havde jeg svært ved at passe min skole og blev nødt til at aflyse mange af mine aftaler med venner og familie, fordi jeg havde det så dårligt pga. smerterne, fortæller Kamilla Møller Rasmussen. – Det gik mig meget på. Jeg er jo ung og vil gerne nyde livet, imens jeg kan, fortsætter hun. Jeg har i perioder haft svært ved at gå og har været tvunget til at ligge i sengen. Jeg har oplevet, at mit ene ben kunne gå i kramper på en gåtur i gågaden, og endnu værre var det, da en nerve satte sig i klemme i ryggen, så jeg ikke kunne gå uden krykker i 14 dage. Det har påvirket mit humør meget. Jeg har været meget ked af det men også vred over, at jeg ikke bare kunne være med til alt det, jeg ville. Kamilla fortsætter – Jeg har også gået til andre former for behandling blandt andet fysioterapi, massage, træning og osteopati. Det har også hjulpet i korte perioder men ikke nok til, at mine smerter i ryggen forsvandt. Jeg kunne højest have 1 uge imellem hver behandling, og da havde jeg allerede så mange smerter, at jeg ikke kunne være nogen steder!

– Efter få behandlinger med Biodynamic Kranio-Sakral Terapi hos Marie Louise, kan jeg nu gå i skole som alle andre igen. Jeg er startet på frisørskolen i Herning. Jeg er også begyndt at dyrke lidt sport. Jeg kan holde til mere nu – også til at hygge mig med mine venner i min fritid og gå i byen med dem. Jeg har ikke længere så mange smerter i ryggen, og jeg har heller ikke så tit hovedpine mere, som før jeg startede på behandlingerne hos Marie Louise. Nu går jeg til vedligeholdende behandling, når jeg har brug for det, fortæller Kamilla.

-Biodynamic Kranio-Sakral Terapi er en behandlingsform som er helhedsorienteret – dvs. der arbejdes på det fysiske, psykiske og mentale plan ud fra en viden om, at man ikke kan helbrede uden at forene disse tre, forklarer Marie Louise Bitsch. – Der skal ikke en lang række behandlinger til. Allerede efter første eller anden behandling skulle der gerne vise sig en forbedring. Efter endt behandling vejleder jeg klienterne i, hvad de selv kan gøre for at hjælpe kroppen til at fortsætte de gode processer, der er sat i gang.

Samtalen er en vigtig del af helingsprocessen. Hvordan man tænker om sine smerter eller sin situation har betydning for, hvor godt man heler.

KST-Cordialis har klienter med forskellige smerter, lidelser og problematikker. Jeg er uddannet, eksamineret og RAB-godkendt til at behandle alle aldre – også gravide, nyfødte og skrøbelige ældre.  Jeg har både klienter, der vælger mig som førstevalget til behandling af eksempelvis søvnproblemer, piskesmæld, hjernerystelse, hovedpine, nakke-skulderspændinger, rygsmerter, tinnitus og stress, angst og depression, men jeg har også en del klienter, som bruger et behandlingsforløb i klinikken som komplementærbehandling. Det kan dreje sig om klienter med kroniske smerter som følge af sygdom, handikap og/eller alvorlige skader.

Smerter, vrede, frustration og sorg over det tab man oplever ved ikke at kunne det samme som tidligere, kan fylde meget for mennesker med kroniske smerter. Min erfaring er, at der altid kan gøres noget, for at forbedre livskvaliteten.